KANBAN EĞİTİMİ

HEDEFİ:

Yalın üretim mantalitesinde çalışan ve bir çekme sistemi olan Kanban uygulamasının bir çeşidi olarak Üretim Kanbanı’nın tanıtılması, Üretim Kanbanı metodolojisinin kavramsal ve sistemsel olarak açıklanması ve sistemin gereklerinin ve amaçlarının değerlendirilerek, pratik uygulamaları öncesinde tüm katılımcıların sistem hakkında detaylı olarak bilgilendirilmesi. Üretim Kanbanı’ nın pratik olarak bir işletmeye ve/veya fabrikaya uygulanması sonrasında, tedarikten sevkiyata kadar tüm süreçlerde stok maliyetlerinin azaltılması, zamanında ve yeterince üretim yapılarak israfların olmadığı yalın bir üretime işlerlik kazandırılması, daha kolay üretim planlama ve yönetiminin firma içi entegrasyonunun sağlanması ile değişen müşteri taleplerine daha esnek bir yapıda cevap verilebilmesinin sağlandığı Kanban yaklaşımının katılımcılara aktarılması.

KAPSAMI:

• Yalın üretim içerisinde “Kanban ve Üretim Kanbanı Yaklaşımının” yeri ve önemi.
• Bir Çekme Sistemi olan “Üretim Kanbanı”nın, JIT (Tam Zamanında Üretim) ile olan ilişkisi ve bütünlüğü,
• Üretim Kanbanı sisteminin uygulanmasının gerekliliği, gerek after markete gerekse OEM’e hizmet vermekte olan işletmelere ve/veya fabrikalara sağlayacağı yararlar ve kazanımlar,
• Üretim Kanbanı’nın, hammadde tedarikinden müşteriye ürün sevkiyatına kadarki tüm süreçlerde nasıl uygulandığının ve pratik çalışmalar için gerekli koşulların açıklanması, değerlendirilmesi,
• Üretim Kanbanı yaklaşımında kanban elemanlarının sistem içerisindeki rolleri ve fonksiyonları,
• Üretim Kanbanı metodolojisinin açıklanması ve kavram olarak, katılımcıların bilgilendirilmesi,
• Süreç içerisinde çevrimde olması gereken optimum Üretim Kanbanı kart sayısının tespit edilerek, hesaplama metodunun verilmesi.

KATILIMCILAR:
“Üretim Kanbanı” yaklaşımının, Çekme sistemleri ve JIT felsefeleri kapsamında gerekliliğini ve önemini kavramak isteyen firmaların/fabrikaların yöneticileri ve çalışanları ile işletmelerinde Üretim Kanbanı sistemini uygulamak isteyen imalathaneler, firmalar ve/veya fabrikaların yöneticileri ve çalışanları.

KATILIMCI SAYISI: Minimum 8 maksimum 20 kişi.

GEREKLİ ÖN BİLGİ: Yok.

SÜRESİ: 1veya 2 gün.